Op woensdag 14 maart wordt er in Buurtcentrum de Stek door het Wijkplatform Velsen-Noord een Politiek Café georganiseerd. Alle politieke partijen uit de Gemeente Velsen komen met een delegatie raadsleden naar Velsen Noord. Om met Velsennoorders het debat aan te gaan. Het Wijkplatform zelf heeft wel wat onderwerpen om over te debatteren, maar nog veel mooier zou het zijn om als bewoner zelf je vraag of stelling neer te leggen.
Daarom hierbij vraag;
Welke vragen heeft u als bewoner van Velsen-Noord voor de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018?
Het Wijkplatform Velsen-Noord ziet u vragen graag vooraf per mail naar wijkplatform.velsen.noord@gmail.com Afhankelijk van de vragen kunnen we de punten wellicht koppelen of samenvoegen. Het is vooral de bedoeling om met elkaar in gesprek te komen en de keuze voor u duidelijk te maken. We zien uw vragen en stellingen graag tegemoet. Tot woensdag 14 maart in de Stek. Zaal open om 19.00 en we starten om 19.30.
G Hendriksma zegt
Goeden middag Mevrouw Mijnheer
Wij zullen vragen voor politiek cafe bij elkaar sprokkelen en dit naar u toesturen.
Alleen 1 vraag als er een rondrit door V N gedaan word dan ook graag naar de tweede en derde rijksbinnenhaven in de tweede zijn ze van plan om bij en op de schroot hoop een wind molen te plaatsen en in de derde rijksbinnen haven wonen ook mensen wij dus .
met vriendelijke groet Geert en Betty Hendriksma
G Hendriksma zegt
Hierbij onze vragen voor het Politiek cafe d.d. 14 maart 2018.
Met vriendelijke groet
Geert en Betty Hendriksma.
Is het college zich bewust dat door de plaatsing van een windmolen op het schrootoverslag terrein van Tata steel aan de 2e Rijksbinnenhaven de roestdeeltjes verder worden verspreid en dat deze roestdeeltjes meer overlast voor de bewoners van Velsen Noord veroorzaken, en dat in een gebied waar een groot aantal inwoners in Velsen Noord lijdt aan de ziekte COPD. Hoe denkt de wethouder hierover?
Achter hoge gebouwen zoals de NUON is er ook sprake van een lijwervel (vacuümeffect). Een lijwervel ontstaat namelijk door het landschapselement huizenblok hoog gebouw of anderszins. Het stof gaat nu niet er overheen, maar slaat op de achterliggende woonwijken neer hetgeen door de plaatsing van turbine 6 nog wordt versterkt.
Volgend de gedeputeerde Hoek moeten de woonboten niet weg vanwege de windmolens. Echter dit wordt door de omgevingsmanager tegen gesproken. Wat is de mening van de wethouder hierover?
In de vergadering van 12 februari 2018 van de commissie RWW hebben de commissieleden de gedeputeerde Hoek opdracht gegeven om het met de woonbootbewoners op te lossen, De gedeputeerde heeft toegezegd dat hij met de Gemeente te gaan praten om het met de woonbootbewoners netjes op te lossen. Hoe had de wethouder gedacht dit te gaan doen
Waarom is er ondanks de toezegging van de wethouder dat er een gedoogbeschikking zou worden verstrekt, een gedoogverklaring gekomen. Tegen een gedoogverklaring kan geen beroep worden ingesteld. Is de Gemeente bang dat ze zich voor de rechtbank moeten verantwoorden over hun beleid?
Is de wethouder zich bewust dat ze een historische schip, een schip dat binding heeft met het Noordzeekanaal omdat de Gemeente Velsen aan de bouw van dit schip destijds financieel heeft meegedragen, en momenteel als educatief museumschip fungeert en regelmatig door Maritieme scholen en anders instelling wordt bezocht.
Dat dit schip nu van zijn ligplaats wordt berooft zonder enig overleg of alternatief. Hoe denkt de wethouder hiermee om te gaan?