Hoe nu verder met de platforms in de gemeente Velsen?
Maandag 2 december 2019 vond het overleg plaats tussen Wethouder Bram (Wethouder o.a. van Democratie en Participatie) en de voorzitters van de wijkplatforms. De rol en de positie van de wijkplatforms staat centraal.
Het gaat niet goed met de lokale democratie. De helft van de wijkplatforms in de gemeente Velsen zijn ter zielen. Niet alleen bij ons Platform Zee en Duinwijk, maar ook bij de andere platforms hebben zeer gedreven en gemotiveerde mensen teleurgesteld afscheid genomen. De rode draad; ze werden niet serieus genomen. Zonder overleg met de platforms en de direct betrokken burgers, werden de plannen gemaakt en uitgevoerd. Invloed wijkplatforms/direct betrokken burgers minimaal.
Platform Zee en Duinwijk heeft in het voorjaar 2019 besloten een door start te maken. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 (opkomst teleurstellend) en het gevormde college zou er wellicht kijkend naar de intenties van de politieke partijen een nieuwe wind gaan waaien op het gemeentehuis. In december 2018 hebben de Platforms uitvoerig met Wethouder Bram Diepstraten over het reilen zeilen van de Platform gesproken. We zijn nu weer een jaar verder!
Nu 1,5 jaar na de gemeenteraadsverkiezingen en het formeren van een nieuwe college is de vraag vanuit ons platform; “wat zijn de ideeën c.q. visie van het nieuwe college rond de Platforms”
Gaat het nieuwe college echt het verschil maken met de inbreng van Velsen Lokaal of wordt het oude wijn in nieuwe zakken?
Inzet wijkplatform Zee en Duinwijk : we willen een convenant afspreken met de gemeente, met daarin de taken en bevoegdheden van de wijkplatforms en een eigen budget die het wijkplatforms kunnen inzetten om de wijk te verbeteren. Ook voor de ambtenaren op het gemeentehuis wordt dan de rol van de wijkplatforms duidelijk.
Met vriendelijke groet,
Wijkplatform Zee- en Duinwijk
Contact: Alex van der Molen,
Voorzitter Platform Zee- en Duinwijk,
avandermolen@gmail.com
Geef een reactie